ZIMNÍ SMYSLOVÉ HRANÍ S MUFFIKEM

V posledních letech se velmi rozšířilo povědomí o hraní všemi smysly za pomocí různých materiálů ať už suchých (rýže, cizrna, těstoviny) či mokrých (voda, sliz, vodní perly). Rozvíjení smyslů totiž stimuluje mozek a čím více se rozvíjejí smysly, tím více se děti učí novým věcem, ale zároveň rozvíjí svůj intelekt a stejně tak i kreativitu a fantazii. S tím vším mimo jiné souvisí i rozvoj řeči.

Už jsem doporučovala zapojit MUFFIK klíčenky do hraní s modelínou, kdy je můžete různě otiskávat a třídit dle barev, ale co když ho zapojíme komplet do celých tematických boxů?

V lednu je častým tématem hraní Arktida či Antarktida. Můžete si zvolit obě témata, na každé z nich vytvořit tematický box a povídat si o rozdílech mezi nimi. Materiál pro smyslové hraní nemusíte ani barvit. Stačí vám obyčejná bílá rýže, bílé i modré bambulky nebo plastové kamínky, veškeré tematická zvířata, která dokážete dát dohromady, nalámaný polystyren, vata a nezapomeňte zapojit také MUFFIKA ať už v podobě klíčenek či mini dílků přímo do smyslového boxu, tak ale i velkých modrých dílků kolem dokola boxu/stolečku, kde tematické aktivity máte nachystané – ať tu Arktidu či Antarktidu cítíte a prožíváte i pod nohama.

Navíc tím, jak jsou ortopedické podlahy MUFFIK odolné a můžete je využívat i ve vaně, bazénu či sprchovém koutu, se nemusíte bát použít menší dílky MUFFIKA do podomácku vyrobeného, když nám ten opravdový tuto zimu není moc přána, nebo v kombinaci s kinetickým pískem. Domácí sníh vytvoříte jednoduše za pomoci jedlé sody a vody, kdy stačí vodu přidat po malých lžičkách a promíchávat do ideální hmoty. Ta vám na druhý den vyschne, tak ji jen nadrobíte na prach a znovu přidáte pár lžiček vody. Tímto způsobem si užijete společně s MUFFIKEM i arktickými zvířaty sněhové radovánky hodiny a hodiny v teple a pohodlí vašeho domova.

Podobným způsobem zapojíte veškeré druhy ortopedických podlah MUFFIK i do dalších smyslových aktivit v různých tématech, která vás jen napadnou (Valentýn, jarní louka, safari, zoo, moře, les, houbaření atd.). Vždy MUFFIKA pro smyslové hraní vyberete dle konkrétních barev ať už jako krmivo pro zvířata, podestýlku, rybník/jezero nebo s nimi vypodložíte celý box. Mnohdy stačí jen pár věcí, co dům dá, a vymyslíte parádní tématické hraní, kterým se zabavíte společně s dětmi na celé dny.

Karol Tišerová - Úspěšná česká MAMA Bloggerka