Zabavte děti překážkovými drahami! Poradíme vám, jak na to

Bez ohledu na počasí a prostředí je vytvoření překážkové dráhy vzrušující způsob, jak zapojit děti do aktivního pohybu. Ať už plánujete aktivitu ve vaší zahradě, v lese nebo přímo u vás doma.

V lese: Dobrodružství mezi stromy

Vytvoření překážkové dráhy v lese může být pro děti velkým dobrodružstvím. Les nabízí spoustu přírodních materiálů, povrchů a prostoru pro rozvoj dětské fantazie a motoriky. Využijte přírodní prvky, které mohou sloužit jako překážky. To může být cokoli od padlých kmenů, polámaných větví, potůčků až po velké kameny. Nejdříve se ujistěte, že všechny přírodní prvky jsou stabilní a bezpečné pro dětské hry a pak připravte trasu, která bude kombinovat různé aktivity jako lezení, skákání a plazení. Z kamínků například vytvoříte slalom, z větví skákací žebřík, z kmenů kladinu a završíte to soubojem v hodu šiškou na strom. Děti se budou bavit a zároveň rozvíjet své fyzické schopnosti hrou.

Na zahradě: Zábava za plotem

Vytvoření překážkové dráhy pro děti na zahradě je skvělým způsobem, jak je povzbudit k fyzické aktivitě, rozvoji motorických dovedností a kreativitě. Udělejte ze své zahrady oblíbené místo pro dobrodružství Vašich dětí.

Využijte staré pneumatiky, polínka, prkna, cihly, lana nebo bezpečně instalovaný dřevěný žebřík. Fantazii se meze nekladou. Dlouhé prkno s polínkem vytvoří balanční houpačku, s cihlami zase úzkou kladinu. Dejte polínka či cihly do vzdálenosti jednoho kroku dítěte a nechte je po nich přejít jako po balančních kamenech. Děti si při hraní zlepšují rovnováhu a stabilitu, posilují své tělo, motorické schopnosti a v neposlední řadě rozvíjejí odvahu a sebedůvěru.

No a co když prší?

Špatné počasí nemusí být překážkou pro fyzickou aktivitu dětí. Díky překážkové dráze MUFFIK můžete v pohodlí domova vytvořit bezpečné a zábavné hřiště pro malé průzkumníky. Kombinací s Vaším stávajícím setem MUFFIK navíc získáte unikátní ortopedickou překážkovou dráhu, která podpoří správný vývoj a koordinaci jejich pohybu. Rozložte MUFFIK podložky tak, aby vytvořily zábavnou trasu plnou kladin, přeskoků a průlezů. K tomu Vám poslouží MUFFIK Aktivní pařez, tyčky, kruhy, dřevěné lávky a balanční kameny. Nebojte se připojit k dráze další skryté pomůcky, které Vaše domácnost nabízí jako jsou polštáře židle či stolky a užijte si spoustu legrace. Vysvitne- li venku přece jen sluníčko, vezměte MUFFIKA provětrat ven na zahradu, kde můžete dětem zpestřit jejich zahradní překážkovou dráhu.

 

Použití MUFFIK Aktivních pomůcek při vytváření překážkových drah doma nebo venku nabízí jednoduché a zábavné řešení, které podporuje zdravý pohyb a rozvoj dětí. Stačí trochu kreativity a dobrodružství může začít!