Do kolika let MUFFIKA používat?

Do kolika let MUFFIKA používat?

Toto je celkem častá otázka našich zákazníků.  A já Vám na ni dnes odpovím.

Nedávno jsem se stala účastníkem internetové diskuze, kde maminka nabízela MUFFIK ortopedické podložky k prodeji. Čistě ze zvědavosti jsem maminku kontaktovala v soukromé zprávě a zeptala se, proč MUFFIKY prodává. 

“Dcerka je měla od prvních krůčků a teď už je velká, je v první třídě a žádné problémy s nožičkama a držením těla nemá.” 

Potlačila jsem svou nemoc z povolání, spolkla jsem nevyžádané rady, mamince jsem poděkovala za odpověď a rozloučila se. Tehdy jsem se ale rozhodla, že o tom musím napsat na náš blog a zkusím to vysvětlit těm, které toto téma zajímá. A třeba se to dostane i k mamince, která si myslí, že už je u nich MUFFIK zbytečný.

V každém našem rozhovoru či příspěvku klademe důraz na to, že pro začínající chodce je chůze po různorodém povrchu stěžejní pro správný vývoj klenby a držení těla. Zde ale MUFFIKOVA práce zdaleka nekončí. Nekončí tím, že nám batole vyrostlo ve zdatného chodce. To je stejné jako byste si řekly: “Tak, teď jsem rok posilovala břicho, mám ho pěkně zpevněné a už ho nikdy cvičit nemusím.”… Nehledě na to, že dětská noha se neustále vyvíjí a roste. Stejně tak roste samotné dítě. Mění se jeho výška, váha, těžiště. Mění se také jeho pohybové návyky i okolní prostředí. Třeba jako výše zmíněná holčička, která nastoupila do první třídy. Najednou musí několik hodin denně sedět, nosit každý den tašku na zádech, k tomu přibyde i nějaký ten nový kroužek, kde se učí nové pohybové vzorce a vtěsná nohy do baletních špiček, kopaček nebo bruslí. To je docela velký nápor na jedny malé nožičky.

Pojďme ale dál. Holčička nám vyrostla v mladou slečnu. Ergonomický batoh je pro ni sprosté slovo a zkuste ji říct, ať vymění AIR Force za barefoot boty. Při tom se její tělo zase o kus změnilo. Pánev je širší, boky zaoblenější a noha pořád roste. A stejné je to i u chlapců, kteří jsou v pubertě schopni přerůst nás během jednoho týdne a z chodidel se stanou ploutve doslova přes noc. Hrát si s Vámi “Zem je láva” na ortopedických podložkách už asi nebudou. Ale zkuste MUFFIKY systematicky přesunout na nejfrekventovanější místo. Do chodby, do koupelny před umyvadla nebo do sprchového koutu. Pořád můžete společně s MUFFIKEM udělat něco pro jejich zdravý vývoj.

blog-odrost-IMG_4338

Náhle se z mladé slečny stává žena, která denně nosí lodičky, má sedavé zaměstnání a do toho přichází těhotenství. V něm ji čekají hormonální změny a přibývání na váze, které často vede k oslabení klenby nohy v dospělosti. Naštěstí ale naše nastávající maminka vyrůstala celý život s MUFFIKEM a dávno ví, že bude oporou nejen pro její klenbu, ale i pro ni a její rodinu.

Takže do kolika let používat ortopedické podložky MUFFIK?

Odpověď je vždy stejná. 

MUFFIK přináší zdravý krok pro všechny generace. Ať se jedná o batole objevující svět, teenagera s vlastními názory, či dospělého hledajícího úlevu po celém dni. Nechte MUFFIKA stát se nedílnou součástí vaší rodiny a podnikněte první krok směrem ke zdravějšímu životu Vašich dětí.

Kateřina, pohybová terapeutka týmu MUFFIK