MUFFIK se kamarádí i se psy

psi

MUFFIK se snaží zaujmout širokou škálu zákazníků a dostat se do různorodých domácností. Můžete si zakoupit sety pro první krůčky malých dětí, pro prevenci i řešení různých pohybových problémů u malých i velkých, pro stimulaci chodidel seniorů, ale jeho cíle jsou ještě vyšší. Proto myslí i naše na domácí mazlíčky – především psy, kteří s námi často žijí v bytech a kolem dokola je většinou betonová džungle. Musíme s nimi vybíhat za město, aby měli kvalitní vyžití, ale co když to zrovna nejde?

Mohou nastat situace, ve kterých musíme volit tu nejjednodušší cestu a tou je trávník kolem paneláku či malá zahrada u domu. Můžeme být nemocní, po operaci, mít sádru na noze anebo nemusí jít přímo o nás jako páníčky ale o samotné psy, kteří potřebují rehabilitovat po úrazu či jsou po zákroku.  

Již v mnoha zemích světa po MUFFIK puzzlích prochází, pobíhají, cvičí s nimi a plní na nich povely právě psi, kteří se tímto způsobem mohou také adaptovat na různé povrchy, na které nejsou zvyklí a se kterými se případně ještě ani nesetkali.

Takovým štěňatům díky MUFFIKovi umožníte vnímat různé typy povrchů už v raném období jejich života a nastartovat tak pomocí receptorů v tlapkách jejich vnímání. Přeci jen, než s malým štěňětem vyrazíte zkoumat do přírody různorodé povrchy ve vhodném ročním období a bez nepřízně počasí, chvilku to trvá. Ne každý má takové možnosti okamžitě, ne vždy to jde hned a MUFFIK set je skvělým kompromisem a cestou, jak stimulovat co nejdříve to jde.

Speciální set pro domácí mazlíčky se jmenuje Set pro spokojené psy a obsahuje celkem osm dílů. Najdete v něm například tvrdou trávu, tvrdé oblázky, tvrdé ořechy či měkké kořeny. Doporučuje se pro chovatelské stanice, canisterapii, výcviková centra všeho druhu i domácí použití. Aktivně ho ve svém chovu využívá například Renata Hasilová z Canisterapeutického sdružení Jižní Moravy.

U nás v babyclubu se občas také objeví i nějaký pes, a to jak maličká čivava, tak i pes velikosti poníka – doslovně řečeno. Ze začátku bylo vidět, jak se MUFFIKovi vyhýbají ale po pár čmuchnutí a zkouškách si zvykli a berou ho jako přirozenou součást celého prostoru. Nikdy se nestalo, že by se zakousli nebo že by se MUFFIKa pokusili nějakým způsobem poničit.

A já jsem ráda, že má v babyclubu MUFFIK zase o kus různorodější využití.

 

Karol Tišerová - Úspěšná česká MAMA blogerka