Co jsou vlastně ortopedické podložky?

S vadou nohy se potýká 30 procent dětí do šesti let. V dospělosti má získané vady 50 procent populace. Co je příčinou? 

Hlavním faktorem je nedostatek stimulů pro správný vývoj. Podologové a fyzioterapeuti vybízejí k bosé chůzi po nejrůznějších površích. Už při prvním kontaktu nohy s podlahou se totiž utváří klenba vašeho dítěte, kteráovlivní celý jeho fyziologicky vývoj. Pro správné utvoření klenby aposílení svalů dolních končetin a středu těla je nejdůležitější různorodost povrchů po kterém chodí. Tvrdý, měkký, studený, teplý, pichlavý, jemný, rovný či vystouplý.

Ortopedické podložky MUFFIK k Vám domů přinášejí zdravou bosou chůzi.

Díky nepřebernému množství přírodních povrchů v různých tvrdostech a v pestrém barevném provedení se můžete projít lesem třeba u čištění zubů ve vlastní koupelně. Stimulace chodidel a balanční prvky podložek působí nejen jako prevence plochých nohou, propadlých kleneb, valgózních kotníků a kolen, ale velkou úspěšnost mají i při zmírnění a odstranění již vzniklých problémů. Ortopedické podložky ale nejsou primárně určené pouze pro děti, ale velké využití mají i u dospělých. Přinášejí rozmanité druhy povrchů pro stimulaci chodidla, posílení klenby, svalů dolních končetin a celého středu těla.

Reflexní masáže při chůzi po podlahách snižují krevní tlak, díky čemuž dochází k uvolnění napětí a stresu.

Působením na jednotlivé body na ploskách nohou můžeme příznivě ovlivnit funkce vnitřních orgánů činnost nervového systému, žláz či motorický aparát a harmonizovat tak tělesné i psychické procesy. U seniorů snižuje chůze po ortopedických podlahách srážlivost a viskozitu červených krvinek, které jsou hlavními faktory kardiovaskulárních onemocnění.(srdce, cévy, žíly) Dochází k lepšímu čtení terénu i ke zlepšení rovnováhy celého těla, čímž předcházíme nebezpečným pádům.

Díky svému jedinečnému designu a funkci podporují ortopedické podložky přirozený vývoj a rehabilitaci lidí všech věkových kategorií.